L’ESCUDELLA: PLAT DE CULLERA A L’HIVERN

Borda Xixerella donde degustar una buena Escudella u "Olla dels Padrins"

L’ESCUDELLA: UN PLAT DE CULLERA PER A L’HIVERN

A l’hivern, un dels plats més tradicionals del Principat és l’escudella. Un plat de cullera, d’origen català, fet amb verdures de temporada, carns i embotits del país.
Antigament, l’escudella se servia com a plat únic o bé es prenia primer el brou amb les verdures i, a continuació, la carn d’olla. En ser un plat de cada dia, normalment es preparava amb allò que hi havia al rebost. Si eren temps en què escassejaven les reserves, es feia amb arròs, verdures i gairebé sense carn. En canvi, en dates assenyalades o grans celebracions, solien afegir-hi trossos de carns més saboroses, com ara la cansalada, la donja o el bull casolà, així com bocins de pernil, gallina o xai, i coïen pasta amb forma de caragol.

Pots aprofitar les celebracions de Sant Antoni o Sant Sebastià al gener per tastar les escudelles populars que les germandats preparen per a tothom. Una tradició molt arrelada a Andorra que paga la pena conèixer-la. Però si decideixes preparar-la a casa, dona-li el toc tradicional i apropa’t als productors locals per adquirir els embotits del país a  Cal Jordi o Els Escaubells , així com les verdures a Cortals Llumeneres o Casa Folch.

Mmm! Aquest hivern tindrà un sabor molt millor…

TEXT PROPIETAT de:

https://visitandorra.com/ca/productes-autoctons/receptes-d-andorra/l-escudella-un-plat-de-cullera-per-a-l-hivern/

Please follow and like us:
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)