Suquet de Rap a la Borda Xixerella un plat deliciós pels amants dels plats de cullera

Un plat deliciós pels amants dels plats de cullera. Aquest està fet amb rap però pot fer-se amb qualsevol altre tipus de peix de textura forta.

Un plat amb diferents tipus de peix i patates  i molt típic de la costa catalana i també de les Balears, que era costum de fer pels pescadors, amb les restes de peix  que els hi quedava sense vendre i malmès per les xarxes.  Un plat deliciós pels amants dels plats de cullera. Aquest està fet amb rap però pot fer-se amb qualsevol altre tipus de peix de textura forta.

Què hi posem?

1 cua de rap

Unes gambes fresques

Unes cloïsses

5 patates

1 ceba

2 tomàquets madurs

1 cullerada de pasta de nyora o pebrot «xoricer»

1 got de vi blanc del Penedès

Brou de peix

Oli d’oliva, sal i pebre

Per la picada:

2 alls

5 ametlles i 5 avellanes

1 cullerada de farina

julivert

Com ho fem?

Rentarem bé el peix. Tallarem el rap a daus grossets, els salpebrarem  i els marcarem en la cassola, amb oli d’oliva ben calent; farem el mateix amb les gambes; reservarem.

Obrirem les cloïsses al vapor, mirant de què no tinguin sorra i també les reservarem.

En el mateix oli farem el sofregit. Ratllarem la ceba i la sofregirem a foc lent. Un cop feta afegirem el tomàquet que haurem ratllat prèviament i la cullerada de pasta de nyora. Quan estigui ben fregit afegirem el got de vi i deixarem uns 5/6 minuts que redueixi.

Pelarem les patates i les tallarem escapçant-les; això farà que deixin el midó i la salsa quedi més espessa. Les incorporarem al sofregit i tot seguit afegirem el brou de peix, mirant del fet que cobreixi les patates. Deixarem bullir.

Quan faci uns 15 minuts que bullen les patates les provarem, segurament ja seran fetes, i afegirem el rap, les gambes i les cloïsses.

Farem la picada. Fregirem els alls en una miqueta d’oli. Un cop fregits els posarem en un morter i els xafarem amb les ametlles, les avellanes  i el julivert.  Agafarem una mica del brou  i la cullerada de farina. Barrejarem tot bé al morter i abocarem la barreja a la cassola.

Deixarem uns 5 minuts més i ja el tindrem llest. Posarem per sobre una mica de julivert trinxadet.

Un plat amb diferents tipus de peix i patates  i molt típic de la costa catalana i també de les Balears, que era costum de fer pels pescadors, amb les restes de peix  que els hi quedava sense vendre i malmés per les xarxes.  Un plat deliciós pels amants dels plats de cullera. Aquest està fet amb rap però pot fer-se amb qualsevol altre tipus de peix de textura forta. Què hi posem ? 1 cua de rap Unes gambes fresques Unes cloïsses 5 patates 1 ceba 2 tomàquets madurs 1 cullerada de pasta de nyora o pebrot xoricer 1 got de vi blanc del Penedès Brou de peix Oli d’oliva, sal i pebre Per la picada: 2 alls 5 ametlles i 5 avellanes 1 cullerada de farina julivert   Com ho fem ? Rentarem bé el peix. Tallarem el rap a daus grossets, els salpebrerem  i els marcarem en la cassola, amb oli d’oliva ben calent; farem el mateix amb les gambes; reservarem. Obrirem les cloïsses al vapor, mirant de que no tinguin sorra i també les reservarem. En el mateix oli farem el sofregit. Ratllarem la ceba i la sofregirem a foc lent. Un cop feta afegirem el tomàquet que haurem ratllat prèviament i la cullerada de pasta de nyora. Quan estigui ben fregit afegirem el got de vi i deixarem uns 5/6 minuts que redueixi. Pelarem les patates i les tallarem escapçant-les; això farà que deixin el midó i la salsa quedi més espessa. Les incorporarem al sofregit i tot seguit afegirem el brou de peix, mirant de que cobreixi les patates. Deixarem bullir. Quan faci uns 15 minuts que bullen les patates les provarem, segurament ja seran fetes, i afegirem el rap, les gambes i les cloïsses. Farem la picada. Fregirem els alls en una miqueta d’oli. Un cop fregits els posarem en un morter i els xafarem amb les ametlles, les avellanes  i el julivert.  Agafarem una mica del brou  i la cullerada de farina. Barrejarem tot bé al morter i abocarem la barreja a la cassola. Deixarem uns 5 minuts més i ja el tindrem llest. Posarem per sobre una mica de julivert trinxadet.

Please follow and like us:
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)