TURBOT SALVATGE

TURBOT SALVATGE A LA BORDA XIXERELLA RESERVA ARA LA TEVA TAULA

TURBOT SALVATGE 

DESCRIPCIÓ:
El turbot és de la família dels peixos plans (com el Llenguado o la Bruixa). Pot arribar a pesar 15 kg i una dimensió d’1 metre de llarg. El turbot, com els altres peixos plans, quan és jove té un ull a cada costat del cos, acabant fent una metamorfosi i canviant de costat l’ull esquerre al costat dret, per tal de tenir tots dos ulls en el mateix costat per poder camuflar-se pla i tenir visió total amb els dos ulls.

ORIGEN / HÀBITAT:
El turbot salvatge és un peix que es camufla en profunditats no massa grans, entre els 10 i 100 metres en fons sorrencs. Durant els primers anys de la seva vida viu proper a la costa, però després com més edat tenen, busquen profunditats més grans.

CURIOSITATS:
Si un dia en veus un, és molt fàcil d’atrapar-lo. La seva mobilitat és molt reduïda i un cop s’escapa, als pocs metres es torna a parar sobre la sorra del fons marí.

VALOR NUTRICIONAL:
És un peix blanc, però semi gras, recordem que els peixos semi grassos se situen entremig dels blaus i els blancs. El seu contingut de grassa igualment és molt baix comparat amb un peix blau com el salmó.

El valor nutricional per cada 100 g és el següent:

Calories: 95 kcal
Greixos: 1 gr
3 grams d’àcids grassos omega-3 

¿COM PODEM CUINAR AQUEST PRODUCTE?
El podem fer a la brasa, a la sal, al forn, a la planxa o en salsa de qualsevol mena. De qualsevol manera estarà boníssima!!

Please follow and like us:
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)