«Zamburiñas»

Les zamburiñas habiten en profunditats de fins a 100 metres - Aquest mol·lusc cada vegada té més adeptes a la gastronomia

Les zamburiñes habiten en profunditats de fins a 100 metres, de vegades per lliure i de vegades enganxades a les roques a la costa.
Procedent de les costes asturianes i gallegues, és un dels ingredients principals de les típiques empanades gallegues. I si en alguna cosa coincidim totes les marisqueries és que les «zamburiñes» cada vegada són més populars.

El seu intens sabor i les seves àmplies possibilitats d’amaniment i preparació les fan una de les petxines més desitjades de la carta.
Sovint confoses amb les vieires, les petxines variades són un dels mol·luscs més saborosos de la mar i un dels nostres favorits. 
A més del seu deliciós sabor, les «Zamburiñes» també tenen excel·lents propietats alimentàries com el potassi, sodi i calci. I si cuides la teva dieta o ets una persona esportista, aquest menjar amb prou feines té greix i carbohidrats … Però són molt riques en proteïnes!

Please follow and like us:
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)