Com fer un bon arròs de muntanya a la Borda Xixerella Restaurant el fem

Ingredients (per a 6 persones) 6 tasses d’arròs 14 tasses d’aigua o brou ½ conill ½ pollastre ¼ de kg de costella de porc 200 g de pèsols 100 g de carreroles seques 2 cebes 4 tomàquets 4 alls 2 fulles de llorer 1 pebrot verd 1 ramet de julivert Oli, sal i pebre negre Preparació: En una cassola de fang amb oli, enrossiu-hi totes les carns tallades a trossos i salpebrades Afegiu-hi la cebra tallada fina, dos alls picats i deixeu-ho coure lentament fins que la ceba sigui ben daurada. Tot seguit, afegiu-hi el pebrot tallat a daus petits, el tomàquet ratllat, les fulles de llorer i un pols de sal i pebre. Deixeu-ho coure lentament, anant-ho remenant de tant en tant fins que obtingueu un sofregit molt concentrat. Tireu-hi l’arròs i feu-li donar uns tombs; tot seguit mulleu-ho amb l’aigua o brou bullent I afegiu-hi els pèsols i deixeu-ho coure uns 15 minuts aproximadament. Uns 5 minuts abans de treure’l del foc, tireu-hi la picada d’all i julivert. Cal que tingueu present que la cassola de fang, un cop apartada del foc, segueix la cocció durant uns minuts.

L’arròs és un ingredient universal que permet múltiples formats, i tots boníssims! T’expliquem com fer un bon arròs de muntanya:

Ingredients (per a 6 persones)

6 tasses d’arròs
14 tasses d’aigua o brou
½ conill
½ pollastre
¼ de kg de costella de porc
200 g de pèsols
100 g de carreroles seques
2 cebes
4 tomàquets
4 alls
2 fulles de llorer
1 pebrot verd
1 ramat de julivert
Oli, sal i pebre negre
Preparació:

En una cassola de fang amb oli, enrossiu-hi totes les carns tallades a trossos i salpebrades
Afegiu-hi la ceba tallada fina, dos alls picats i deixeu-ho coure lentament fins que la ceba sigui ben daurada. Tot seguit, afegiu-hi el pebrot tallat a daus petits, el tomàquet ratllat, les fulles de llorer i un pols de sal i pebre. Deixeu-ho coure lentament, anant-ho remenant de tant en tant fins que obtingueu un sofregit molt concentrat.
Tireu-hi l’arròs i feu-li donar uns tombs; tot seguit mulleu-ho amb l’aigua o brou bullent I afegiu-hi els pèsols i deixeu-ho coure uns 15 minuts aproximadament.
Uns 5 minuts abans de treure’l del foc, tireu-hi la picada d’all i julivert.
Cal que tingueu present que la cassola de fang, un cop apartada del foc, segueix la cocció durant uns minuts.

Ingredients (per a 6 persones)  6 tasses d’arròs 14 tasses d’aigua o brou ½ conill ½ pollastre ¼ de kg de costella de porc 200 g de pèsols 100 g de carreroles seques 2 cebes 4 tomàquets 4 alls 2 fulles de llorer 1 pebrot verd 1 ramet de julivert Oli, sal i pebre negre Preparació:  En una cassola de fang amb oli, enrossiu-hi totes les carns tallades a trossos i salpebrades Afegiu-hi la cebra tallada fina, dos alls picats i deixeu-ho coure lentament fins que la ceba sigui ben daurada. Tot seguit, afegiu-hi el pebrot tallat a daus petits, el tomàquet ratllat, les fulles de llorer i un pols de sal i pebre. Deixeu-ho coure lentament, anant-ho remenant de tant en tant fins que obtingueu un sofregit molt concentrat. Tireu-hi l’arròs i feu-li donar uns tombs; tot seguit mulleu-ho amb l’aigua o brou bullent I afegiu-hi els pèsols i deixeu-ho coure uns 15 minuts aproximadament. Uns 5 minuts abans de treure’l del foc, tireu-hi la picada d’all i julivert. Cal que tingueu present que la cassola de fang, un cop apartada del foc, segueix la cocció durant uns minuts.

Please follow and like us:
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)